Vrste balona za modeliranje

Kupili ste početnički pribor sa sljedećim sadržajem: ručna pumpa, set uputa i vrećicu balona za modeliranje. Nadobudno ste napuhavali balone i pokušavali izraditi figurice prema uputama, ali baloni su pucali. Nakon više pokušaja zaključujete da niste za to. Ali znate što? Problem je u balonima. Jednostavno niste imali dobre balone. Možda se čini čudno, ali stvar je u tome da većina jeftinih balona nisu upotrebljivi.

 

Zapravo jako malo tvrtki na svijetu proizvodi kvalitetne balone za modeliranje. Ima ih koje proizvode balone od lateksa, ali ih ipak miješaju s aditivima na bazi nafte i proizvode tako loše da i oni lako pucaju. Neki su čak dobri, ali puštaju boju po prstima.

 

Jako je bitno imati kvalitetne balone ako ih želite s lakoćom modelirati u figure. Ako baloni lako pucaju vjerojatno je riječ o nekvalitetnim balonima.

 

Kvalitetne balone nećete naći u velikim trgovačkim centrima, nego isključivo u trgovinama balonima. Ako su preskupi, a imate tvrtku, možete ih naručiti od distributera putem interneta. Da, kvalitetni baloni koštaju.

 

Ali najvažnije je znati da svatko može naučiti modelirati balone!

 

Kako bih najbolje predočila u čemu je razlika između nekvalitetnih i kvalitetnih balona, te kakvi sve baloni za modeliranje postoje, pripremam video lekcije na ovu temu.