Napuhavanje okruglih balona

Okrugle balone je puno lakše napuhati od onih za modeliranje. Vjerojatno ste već napuhavali ustima bez problema one jeftine. Profesionalni baloni od lateksa su iznutra obloženi talkom koji ćete usput udahnuti, a izrađeni su od prirodnog materijala koji može kod pojedinaca izazvati alergije. Stoga je za napuhavanje balona najbolje koristiti ručne pumpe ili električne kompresore.

 

Ako planirate raditi veće dekoracije od okruglih balona, npr. lukove, tunele, zidove i sl. te želite da su svi baloni jednake veličine ili u 2-3 veličine, te da su okrugli, a ne jajastog oblika, ili oblika žarulje, nije nužno potrebno da imate profesionalni kompresor, nego treba slijediti smjernice koje pripremam u video lekcijama na ovu temu.

 

Svatko tko se namjerava ozbiljnije baviti dekoracijama balonima brzo će shvatiti da mora uložiti u profesionalni digitalni kompresor koji napuhuje balone prema zadanoj veličini koju uprogramirate, te ih usput još i broji, jer je naporno i sporo pumpati malim ručnim pumpicama veće količine više sati. Pumpe su dobre samo za povremenu kućnu upotrebu.