PORCIJUNKULOVO

Festival
porcijunkulovo
Datum: Petak, 30. Srpanj 2021. 09:00 - Ponedjeljak, 2. Kolovoz 2021. 22:00

Mjesto: Čakovec

Porcijunkulovo je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija, jedno od TOP DOGAĐANJA u Hrvatskoj proglašeno Odlukom Hrvatske turističke zajednice, koje će ove godine obilježiti 57. godinu održavanja.

 

Porcijunkulovo je prvobitno zamišljeno kao “sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan “Gospe od anđela – Porcijunkule” ( 2. 8. ), a kako se tematski i obujmom širilo svake godine, Porcijunkulovo je danas steklo status “najveće manifestacije u Međimurju”. Danas Porcijunkulovo privlači brojne posjetitelje iz Hrvatske i susjednih zemalja.

 

Ispod šarenila kojeg stvara više tisuća kišobrana, sad već zaštitnog znaka Porcijunkulova, tristotinjak izlagača nudi autentične suvenire i rukotvorine, prikazuje način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve, a bogata je i enogastronomska ponuda.

 

Porcijunkulovo usporedno s špalirom štandova (izvori okusa mirisa boja i života Međimurja) nudi i svakodnevne raznovrsne programe za sve dobne uzraste. Tu spadaju dječje igraonice i radionice, te pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti i udruga iz domaće, ali i inozemne regije i mnogo toga drugog.

 

Budući da sama manifestacija Porcijunkulovo ima svoj izvor u crkvenom blagdanu Gospi od Anđela – Porcijunkule, duhovni program je neizostavan dio manifestacije.

 

Telefon
040 313 319
E-mail
tzg-cakovca@ck.t-com.hr

Powered by iCagenda