Odmalena se bavim ručnim radovima iz hobija, te sam prije 10ak god. vodila udrugu za promicanje ručnih radova, a u svijet balona sam ušla sasvim slučajno i odmah se zaljubila u njih jer se baloni također modeliraju kombinacijom osnovnih čvorova, ali još kreativnije i zabavnije od pletenja koncima, užadi, žicom. Volim ja i dalje sve što se radi pletenjem, vezanjem ili uzlanjem i nije mi problem iskombinirati neki drugi materijal s balonima, npr. organzu ili til.

 

Nisu mi previše zanimljivi oni obični okrugli s naslikanim likovima koji lete (i bježe), jer mi je gušt sama "isplesti" figuru. Modeliranje balona je preeezabavno, a moguće je izraditi bilo što, u bilo kojoj veličini.

 

Moje skulpture ne lete jer je prevelik omjer lateksa u odnosu na plin koji bi bio upuhan, a također ih volim puniti svime i svačime, pa time dodatno dobivaju na težini. Osim toga, protivm se puštanju balona u zrak jer svaki balon mora na kraju i pasti, a često padnu u prirodu, životinje ih pojedu i uginu.

 

Najviše uživam kad vidim ozbiljne ljude pod stresom koji zbog balona u trenu podjetinje zaboravljajući na svijet oko sebe i na svoj identitet. Neka je i samo sekunda u pitanju, ali ta sekunda je neprocjenjiva!