figurica s nacrtanim licem

Crtanje po balonima

Lice može biti najvažniji detalj pri izradi likova na balonima i predstavlja žarište cijelog dizajna jer je to prvo što privlači pogled.

No, nije toliko bitno koliko je nacrtano detaljno, već na koji način je prikazana ekspresija lica i karakter lika. Nekada se osim lica može crtati i druge detalje, primjerice tigrove pruge i slično.

Kada je riječ o izboru markera, za balone od lateksa koristim brzosušeće markere koji dolaze u dvije varijante:

  1. Marker s odvojenom bojom i aktivatorom - prije uporabe potrebno je protresti marker kako bi se sastojci pomiješali, a kuglica u markeru pomaže u tome. Ova vrsta markera odlična je za popunjavanje većih površina, posebno kao drugi sloj, te za miješanje boja. No, važno je dobro pomiješati boju i aktivator kako bi se izbjeglo pucanje balona zbog nedovoljnog miješanja kemikalija.
  2. Marker koji nije potrebno protresati - idealan je za iscrtavanje tankih linija i detalja svjetlijom bojom preko tamnije, jer se boje neće pomiješati. Ovaj tip markera ne otapa već nanesenu boju jer ima drugačiji sastav i ne sadrži otapalo.

 Dakle, ima više vrsta markera koji se mogu koristiti na balonima, a svaka ima svoje prednosti i mane.

Važno je napomenuti da postoje markeri koji se osipaju kad se osuše, ponašajući se poput krede. To može biti problem ako koristite tamne boje markera i nosite svijetlu svečanu odjeću (npr. vjenčanicu). Stoga, pri odabiru markera, pazite na kompatibilnost s balonima i vašom odjećom.

Ukoliko nisam zadovoljna nacrtanim, to jednostavno ispravim brisanjem nacrtanog acetonom!

Osim markera, na balonima se može koristiti tekuće ljepilo na koje zatim posipam šljokice za dodatni efekt. Važno je osigurati da ljepilo nije agresivno za lateks i da se brzo suši kako bi se postigao savršen dizajn.

 

 

 

Ne primam narudžbe. Ovo je moja osobna stranica na kojoj predstavljam svoje hobije.