Često postavljana pitanja

Gdje se nalazite? Imate li trgovinu? Trebam hitno nekoliko balona.

Trenutno se nalazim u Zagrebu. Nemam trgovinu, ali ni ured, te ne prodajem balone, nego izrađujem dekoracije po narudžbi. Narudžbe dogovaram online.

Na kojem području nudite usluge?

Na području cijele EU, ukoliko je naručitelju prihvatljiv trošak mog dolaska i boravka, ako je potreban.

Koliko dugo traju baloni? Dajete li garanciju?

Dekoracije od balona traju od dan-dva na duže, a nekad čak i par mjeseci. To ovisi o uvjetima u kojima se nalaze. Ako su u hladnijem prostoru i nisu direktno pod sunčevim zrakama, izdržati će duže. Ne dajem garanciju jer moje dekoracije su namijenjene zabavi na događaju, a ne samo gledanju. Po želji mogu balone iznutra impregnirati da teže izlazi zrak, ali je takva usluga skupa.

Zašto ne mogu naručiti samo jedan balon?

Možete, ako Vam je jedan balon dovoljan za dekoraciju, a ja ću Vam naplatiti uslugu napuhavanja i ukrašavanja tog balona, npr. crtanja po njemu, a u cijenu uvijek uračunam i trošak mog dolaska, oglašavanja, davanja državi... Ne možete od mene tražiti nenapuhani balon jer ne prodajem balone, nego izrađujem dekoracije od balona.

Koliko unaprijed se trebam naručiti?

Svaki veći događaj se posebno planira prema osobnim željama i da biste izbjegli razočarenja najbolje je rezervirati narudžbu što ranije, čim rezervirate prostor, a najkasnije mjesec dana prije događaja, osobito ako moram naručiti posebne balone raznih veličina, boja i sl. te pripremiti potporne okvire.

Narudžba je dogovorena. Što sad?

Kad jednom dovršimo narudžbu, poslat ću Vam Ponudu prema kojoj ćete narudžbu platiti u određenom roku. Moguće je uplatiti samo rezervaciju datuma (300 kn), a samu narudžbu kasnije (umanjenu za taj iznos), ali najkasnije dva tjedna prije samog dogovorenog termina, ako moram naručiti posebne balone.

Imam manju proslavu ovaj tjedan. Možete li mi pomoći?

Naravno da ću pokušati ako mogu, no ne mogu obećati dok ne čujem detalje. Ako me zovete u petak zbog dekoracije u nedjelju, 99% ću Vas morati odbiti.

Koliko koštaju dekoracije?

Ukupna cijena dekoracija od balona ovisi o razini izvedbe dekoracije. Npr. mogu izraditi skulpturu djevojčice iste visine za 150 kn i za 900 kn, ali razlika će biti itekako vidljiva. Po satu je 150 kn, ali često ne znam unaprijed koliko ću točno trebati vremena. Uskoro ću ovjaviti cjenik pojedinačnih usluga.

Koliko koštaju dekoracije ako ja kupim balone?

Ne radim s bilo kakvim balonima, te me morate prvo uvjeriti da imate kvalitetne balone. Cijena mojih usluga je 150 kn po satu.

Imam fotografiju s interneta za dizajn koji želim. Možete li to rekonstruirati?

Često mogu, ali nisam pobornik kopiranja tuđih radova, nego bih radije izradila nešto posebno i unikatno samo za Vas.

Kako se naručuje dizajn dekoracije?

Prilikom opisa svojih želja, dobro je priložiti i fotografije i dimenzije prostora, a obavezno navedite i budžet koji planirate za to, da Vam mogu predložiti što najviše možete dobiti unutar svog budžeta. Ako samo navedete svoje želje, ne znam o kojoj razini izvedbe govorimo. Ili mi detaljnije opišite svoje zamisli, a ja ću Vam odgovoriti što je izvedivo i koliko bi koštalo.

Kad će dekoracija biti završena?

Treba planirati da bude završena 12h-24h prije početka događaja.

Koliko traje izrada dekoracije?

To ovisi najviše o razini izvedbe. Nekad trebam 2h za figuricu od pola metra, dok za 30 min izradim ogromnu, ali jednostavnu girlandu od balona od 10m. Možda ću trebati raditi 8-12h u komadu, te ako vlasnik prostora ne dopušta izradu dekoracije ranije od 2h prije događaja, onda ne možemo dogovoriti ništa. To je posebno važno provjeriti jer ne dostavljam gotove dekoracije, nego ih izrađujem na danoj lokaciji, te pritom po dopuštenju vlasnika i želji naručitelja, mogu koristiti elemente u prostoru poput ograda i stupova umjesto skupih okvira. Potporne okvire, ako su potrebni, ne iznajmljujem gotove, nego izrađujem po mjeri kao dio dekoracije.

Postoje li još neki uvjeti?

Također je bitno da je prostor klimatiziran ili barem da nije topao, grijan, ni pod direktnim sunčevim zrakama. Vanjske dekoracije radim tek kad je temperatura zraka max 20°C.

Dolazite li na dan svadbe kao animator?

Ne, nikad ne dolazim ni na dječje rođendane ni bilo koje druge proslave koje sam dekorirala. Ne radim kao animator niti zabavljač. Radionice koje oglašavam namijenjene su odraslima koji rade s djecom, kako bi naučili osnove rada s balonima.

Biste li sponzorirali naš sajam svojim radovima od balona?

Ne. Otvorila sam obrt da zaradim za život, a ne da plaćam da radim. Obratite s radije nekoj velikoj korporaciji s milijunskom zaradom.