Često postavljana pitanja

Gdje se nalazite? Imate li trgovinu? Trebam hitno nekoliko balona.

Trenutno se nalazim u Zagrebu. Nemam trgovinu, ali ni ured, te ne prodajem balone, nego izrađujem dekoracije po narudžbi. Narudžbe dogovaram online ili telefonski.

Na kojem području nudite usluge?

Na području cijele EU, ukoliko je naručitelju prihvatljiv trošak mog dolaska i boravka, ako je potreban.

Koliko dugo traju baloni?

Dekoracije od balona traju od dva dana na duže, a nekad čak i par mjeseci. To ovisi o uvjetima u kojima se nalaze. Ako su u hladnijem prostoru i nisu direktno pod sunčevim zrakama, izdržati će duže. Po želji mogu balone iznutra impregnirati da teže izlazi zrak, ali je takva usluga skupa.

Dajete li garanciju?

Ne dajem garanciju jer moje dekoracije su namijenjene zabavi na događaju, a ne samo gledanju.

Zašto ne mogu naručiti samo jedan balon?

Možete, ako vam je jedan balon dovoljan za dekoraciju, a ja ću naplatiti uslugu napuhavanja i ukrašavanja tog balona, npr. crtanja po njemu, a u cijenu uvijek uračunam i trošak mog dolaska, oglašavanja, davanja državi... Ne možete od mene tražiti nenapuhan balon jer ne prodajem balone, nego izrađujem dekoracije od balona.

Koliko unaprijed se trebam naručiti?

Svaki veći događaj se posebno planira prema osobnim željama i da biste izbjegli razočarenja najbolje je rezervirati narudžbu što ranije, čim rezervirate prostor, a najkasnije mjesec dana prije događaja, osobito ako moram naručiti posebne balone raznih veličina, boja i sl. te pripremiti potporne okvire.

Za manje dekoracije često već imam sve potrebno, ali ih treba naručiti dovoljno ranije zbog plaćanja, ili možete doći do mene, pa ćete platiti, no unaprijed ne radim ništa.

Narudžba je dogovorena. Što sad?

Kad jednom dovršimo narudžbu, poslat ću vam Ponudu prema kojoj ćete narudžbu platiti u određenom roku, ali najkasnije dva tjedna prije samog dogovorenog termina, ako moram naručiti posebne balone.

Imam manju proslavu ovaj tjedan. Možete li mi pomoći?

Naravno da ću pokušati ako mogu, no ne mogu obećati dok ne čujem detalje. Ako me zovete u petak zbog dekoracije u nedjelju, možda ću vas morati odbiti, ako ne možete doći do mene.

Koliko koštaju dekoracije?

Ukupna cijena dekoracija od balona ovisi o razini izvedbe dekoracije. Npr. mogu izraditi skulpturu djevojčice iste visine za 100 kn i za 600 kn, ali razlika će biti itekako vidljiva. Stoga sam u cjeniku podijelila cijene prema tehnici izrade, a za dekoracije cijelog prostora cijenu računam individualno.

Koliko koštaju dekoracije ako ja kupim balone?

Ne radim s bilo kakvim balonima, te me morate prvo uvjeriti da imate kvalitetne balone. Cijena mojih usluga je u tom slučaju 120 kn/h.

Imam fotografiju s interneta za dizajn koji želim. Možete li to rekonstruirati?

Često mogu, ali nisam pobornik kopiranja tuđih radova, nego bih radije izradila nešto posebno i unikatno.

Kako se naručuje dizajn dekoracije?

Prilikom opisa svojih želja, dobro je priložiti i fotografije i dimenzije prostora, a obavezno navedite i budžet koji planirate za to, da Vam mogu predložiti što najviše možete dobiti unutar svog budžeta. Ako samo navedete svoje želje, ne znam o kojoj razini izvedbe govorimo. Ili mi detaljnije opišite svoje zamisli, a ja ću Vam odgovoriti što je izvedivo i koliko bi koštalo. Za neke usluge manjih dekoracija već postoji formular u kojem možete sve ovo navesti.

Kad će dekoracija biti završena?

Treba planirati da bude završena 12h-24h prije početka događaja, zbog eventualnih nepredviđenih situacija koje mogu produljiti vrijeme izrade. Nije nikakav problem raditi "u zadnji čas" prije samog početka događaja, ali takve narudžbe mi samo stvaraju stres koji može utjecati na moj rad.

Koliko traje izrada dekoracije?

To ovisi najviše o razini izvedbe. Nekad trebam 2h za figuricu od pola metra, dok za 30 min izradim ogromnu, ali jednostavnu girlandu od balona od 10m. Možda ću trebati raditi 8-12h u komadu. Potporne okvire, ako su potrebni, ne iznajmljujem, nego izrađujem po mjeri kao dio dekoracije, za što trošim vrijeme. Po dopuštenju vlasnika i želji naručitelja, mogu koristiti elemente u prostoru poput ograda i stupova umjesto skupih okvira.

Postoje li još neki uvjeti?

Također je bitno da je prostor klimatiziran ili barem da nije topao, grijan, ni pod direktnim sunčevim zrakama. Vanjske dekoracije radim tek kad je temperatura zraka max 20°C.

Dolazite li na dan svadbe kao animator?

Ne, nikad ne dolazim ni na dječje rođendane ni bilo koje druge proslave koje sam dekorirala. Ne radim kao animator niti zabavljač. Radionice koje oglašavam namijenjene su odraslima koji rade s djecom, kako bi naučili osnove rada s balonima.

Biste li sponzorirali naš sajam svojim radovima od balona?

Ne. Otvorila sam obrt da zaradim za život, a ne da plaćam da radim (iako je još uvijek tako). Obratite se radije nekoj velikoj korporaciji s milijunskom zaradom.