torba puna balona

Skladištenje balona

Baloni od lateksa ne podnose dobro nagle promjene temperature, osobito vrućinu, te ako su nepravilno skladišteni možete ih upropastiti, pa će se nepravilno napuhavati i pucati.

Uvijek pišem isključivo o balonima od lateksa. Za balone od aluminijske folije, pvc balone, te balone od umjetne gume ova pravila ne vrijede jer oni nisu tako osjetljivi. Alu i pvc baloni čak nemaju rok upotrebe, a moguće ih je i višekratno koristiti, samo treba znati ispuhati zrak prije pospremanja. Baloni od prirodnog lateksa, koje ja koristim, ne mogu se ponovo koristiti.

  Profesionalci uspješno čuvaju nepotrošene balone godinama, ali to je zato jer ih skladište u gotovo idealnim uvjetima. Balone uvijek čuvajte na hladnom, suhom i dobro prozračenom mjestu, podalje od izvora izravnog svjetla,  na temperaturi do 20°C. Ne ostavljajte balone u vozilu ili prostoru u kojem se temperature često i naglo mijenjaju. Baloni od lateksa mogu izgubiti svoja svojstva ako dugo stoje u neprikladnim uvjetima.

 

Ako kupite veću količinu balona morate ih nekako organizirati, da uvijek znate gdje su koji i koliko ih imate, barem otprilike. Za sortiranje možete koristiti posude s poklopcem, kutije ili torbe, ovisno da li radite u svom ateljeu ili ih nosite na teren.  

Za okrugle balone koristite posude s poklopcem i nemojte previše puniti posudu. Bitno je pustiti balone da "dišu". Ako pakirate posudu previše čvrsto, s vremenom bi se baloni mogli zalijepiti i više pucati.  Povremeno promiješajte balone u svojim posudama. Općenito, ako dobro pohranite svoje balone, mogu trajati dugo vremena.

Osobno volim termo torbe jer su mi prikladne za ponijeti.

Ne primam narudžbe. Ovo je moja osobna stranica na kojoj predstavljam svoje hobije.